Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

öğretici Metinler Nelerdir

öğretici Metinler Nelerdir. Açıklamak, bilgi vermek, öğretmek amacıyla yazılır. Edebî metinler ile öğretici metinlerin karşılaştırılması önceden metinler sadece nazım ya da nesir olup olmadıklarına göre sınıflandırılıyordu.

Tübitak Nedir ? Tübitak Çalışma Alanları Nelerdir? Tübitak
Tübitak Nedir ? Tübitak Çalışma Alanları Nelerdir? Tübitak from www.okuhaber.com

Öğretici metinler ele aldığı konu ya göre çeşitli türlere ayrılır. Öğretici metinlerin genel özellikleri nelerdir? Öğretici metinler, bilgi ve haber vermek, ikna etmek, kanıları değiştirmek, uyarmak, düşündürmek, yönlendirmek, tanıtmak gibi amaçlarla yazılan metinlerdir.

Öğretici metinler öğretici metinler, bilgi ve haber vermek, ikna etmek, kanıları değiştirmek, uyarmak, düşündürmek, yönlendirmek, tanıtmak gibi amaçlarla yazılan metinlerdir.


Açıklamak, bilgi vermek, öğretmek amacıyla yazılır. Öğretici metinlerin genel özellikleri nelerdir? Öğretici metinlerde amaç gerçeğin yeniden yorumlanması değil olduğu gibi anlatılmasıdır.

Günlük yaşantılar, tarihî olaylar ve bilimsel gerçekler ele alınır.


Öğretici metinleri diğer metinlerden (edebi) ayıran özellikler: Edebî metinler ile öğretici metinlerin karşılaştırılması önceden metinler sadece nazım ya da nesir olup olmadıklarına göre sınıflandırılıyordu. Bu tür metinlerde sadece tezat ve benzetme.

Günlük yaşantılar, tarihî olaylar ve.


Fıkra, gezi yazısı, makale, roman gibi metinler öğretici metinlerdir yüzde yüz tarafız ve doğru olmalıdır. Öğretici yazılar günlük hayatın tarihi olaylarını, gerçekleri ve felsefi düşünceleri bilimsel gerçeklikle anlatan yazı türüdür. Bu yazımızda öğretici metinler nedir?

Tarihî konuları anlatan ve belgelere dayanan metinlerdir.


Önemli olan okuyucuya bilgi vermek ya da bilgiyi paylaşmaktır. Konuyla ilgili duygu ve düşünceler kısa. Öğretici metinler ele aldığı konu ya göre çeşitli türlere ayrılır.

Bunlar makale, deneme, fıkra, eleştiri, haber yazıları, mektup, anı, günlük… gibi türlerdir.


Öğretici metinler kendi aralarında işledikleri konular, hangi alanda ortaya çıktıklarına göre çeşitli gruplara ayrılırlar: Öğretici yazılar genellikle kelimelerin ilk akla gelen anlamlarıyla oluşturulup okuyucuda aynı türdeki izlenimi bırakırlar. Öğretici metinler, bilgi ve haber vermek, ikna etmek, kanıları değiştirmek, uyarmak, düşündürmek, yönlendirmek, tanıtmak gibi amaçlarla yazılan metinlerdir.

Post a Comment for "öğretici Metinler Nelerdir"