Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dişi Kedi Nasıl Anlaşılır

Dişi Kedi Nasıl Anlaşılır. Kedinin sesi sanki acı çekiyormuş ya da ağlıyormuş gibi gelir. Bu davranış bozuklukları evin içine idrar yapma, saldırganlık, sürekli miyavlama gibi davranışlar olur.

Uygun Fiyatlı Kedi Maması Önerileri
Uygun Fiyatlı Kedi Maması Önerileri from hayvanlaraleminde.com

Dişi kedilerde anüs ve idrar yolu açıklığının mesafesi oldukça kısıktır. Hem erkek hem de dişi kedilerin dış görünüşü, birbiriyle pek çok yönden benzerlikler taşır. Sırtını döndüğünde pozisyon almak isteyecek sırtını ayağınızla sıvazladıktan sonra kuyruğunun üstünden kıçına doğru bastırın biraz canı acırcasına (aman dikkat ) kedi zaten tepki verip kendini ileriye doğru atacaktır.

Ortalama Olarak Bu Mesafe Erkek Yavru Kedilerdeki Gibi 1.3 Cm Düzeyindedir.


2 aydan sonra yalnızca testislerine bakarak dişi mi erkek mi olduğu kolaylıkla anlaşılabilir. Bu yüzden özellikle de yavru kedilerin cinsiyetlerinin ne olduğu, bazı durumlarda kedi ebeveynlerini yanıltabilir. Kedinizde yüksek sesle miyavlamalar başlar.

Dişi Kedilerde Anüs Ve Vulva Arasında Bulunan Mesafe Erkek Kedilere Oranla Çok Daha Kısadır.


Eğer kendinize, kedinin cinsiyeti nasıl anlaşılır sorusunu soruyorsanız doğru yerdesiniz. Kediniz bu dönemde daha çok ilgi bekleyen ve size sürtünen bir durumda olacaktır. Öncelikle bir erkek ve dişi kedinin çiftleşmeye başlaması sırasında erkek kedinin dişi kedinin kulağını ve kulak arkasını yaladığı gözlemlenebilir.

Aşağıda Eklediğimiz Resimlerde De Görebileceğiniz Gibi Dişi Kedinin Genital Açıklığı.


Sırtını döndüğünde pozisyon almak isteyecek sırtını ayağınızla sıvazladıktan sonra kuyruğunun üstünden kıçına doğru bastırın biraz canı acırcasına (aman dikkat ) kedi zaten tepki verip kendini ileriye doğru atacaktır. Kedinin çiftleşecek bir eş arama isteğini yaptıklarıyla anlayabilirsiniz. Erkek kedilerde, büyümeye paralel olarak testisler gelişerek belli görünüm alır.

Dişi Kedilerde Anüs Ve Idrar Yolu Açıklığının Mesafesi Oldukça Kısıktır.


Bunları birbirinden ayırmak çok kolay olmasa da bazı fiziksel özellikleriyle doğru ırkı ayırt etmek mümkün. Dişi yemek dahi yemiyor erkek kedi varken. Dişi kedinin cinsiyetini anlamak için de kuyruğunu kaldırarak üreme organına bakabilirsiniz.

Tüy Ile Kaplı Olan Testis Torbası Iki Küçük Yumru Şeklinde Görülmektedir.


Bir dişi kedinin kısırlaştırıldığını kontrol etmek için birkaç fiziksel özellik ve davranış vardır. Bu davranış bozuklukları evin içine idrar yapma, saldırganlık, sürekli miyavlama gibi davranışlar olur. Kısırlaştırılmış dişi kediler üreyemez ve kızgınlık dönemine giremez.

Post a Comment for "Dişi Kedi Nasıl Anlaşılır"