Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Usta öğretici Görevlendirme Yönetmeliği

Usta öğretici Görevlendirme Yönetmeliği. Usta öğretici görevlendirmesinde değişiklik yapıldı. Meb, halk eğitimi merkezlerinde ders ücreti karşılığında usta öğretici görevlendirme kriterlerinde son 1 ayda 2 değişiklik yaptı.

Usta Öğretici Görevlendirmesinde Değişiklik Yapıldı Halk
Usta Öğretici Görevlendirmesinde Değişiklik Yapıldı Halk from www.halk-egitim.com

Mesleki ve teknik eğitim genel müdürlüğüne bağlı otelcilik ve turizm meslek liselerinde ilgi(a)yönetmelik ve ilgi (c) karar kapsamında ek ders ücreti karşılığında ders okutmak üzere usta öğretici olarak görevlendirilenlerin; Güncellenen yeni yönetmeliğe göre ücretli usta öğretici görevlendirmesinde önemli değişiklikler yapılmıştır. Kurs alanında görülen doktora, tezli yüksel lisans, eğitim fakültesi (lisans), lisans ve önlisans diplomalarına verilen puan ağırlığı düşürüldü.

Usta öğretici görevlendirmesinde değişiklik yapıldı.


Gerektiğinde birden çok kurs merkezinde de. Yönetmelik değişikliği ile böylece bir usta öğretici bulunan işletmelerde, 40 öğrenci beceri eğitimi alabilecek. Çırak, kalfa ve ustaların eğitimi ile okullarda ve işletmelerde yapılacak mesleki eğitime ilişkin esasları düzenlemek.

(2) i̇htiyaç hâlinde ders ücreti karşılığı görevlendirmeler, resmî kurumlardan veya ilan yoluyla yapılır.


Meb, usta öğretici görevlendirme kriterlerinde değişiklik yaptı. Meb, halk eğitimi merkezlerinde ders ücreti karşılığında usta öğretici görevlendirme kriterlerinde son 1 ayda 2 değişiklik yaptı. İşyeri sahiplerine ustalık, kalfalık ve usta öğretici belgesi vermek.

Güncellenen yeni yönetmeliğe göre ücretli usta öğretici görevlendirmesinde önemli değişiklikler yapılmıştır.


Usta öğreticilerin çalışma saatlerinin günde 8 saat olmak üzere haftada 40 saat olduğu, millî eğitim bakanlığı öğretmen ve yöneticilerinin ders ve ek ders saatlerine i̇lişkin esasların 9 uncu maddesinin (b/1) fıkrasında; Usta öğreticilerinin atanmalarına i̇lişkin yönetmeliğin 24 üncü maddesinde; Alan öğretmeni/usta öğreticilerin ek ders ücreti karşılığı özel eğitim alanında çalışma yeterliliğine sahip olması durumunda ise ayrıca özel eğitim öğretmeni görevlendirilmez.”

Kurs alanında görülen doktora, tezli yüksel lisans, eğitim fakültesi (lisans), lisans ve önlisans diplomalarına verilen puan ağırlığı düşürüldü.


İlan yoluyla ücretli usta öğretici görevlendirmelerinde yapılacak değerlendirmeler, millî eğitim müdürlüklerinde hayat boyu öğrenmeden sorumlu müdür yardımcısı veya şube müdürünün başkanlığında, bir hayat boyu öğrenme kurum müdürü ile bir örgün eğitim kurum müdüründen oluşan komisyon tarafından yapılır ve mülki idare amirinin onayına sunulur. Kadrosuz usta öğreticilere milli eğitim bakanlığı okul öncesi eğitim kurumları yönetmeliği, milli eğitim bakanlığı yönetici ve öğretmenlerin ders ve ek ders saatlerine ġliģkin bakanlar kurulu kararı ile milli eğitim bakanlığı okul öncesi eğitim programına ve milli eğitim bakanlığı kurumlarında sözleģmeli veya ek ders görevi ile görevlendirilecek uzman ve usta. Hayat boyu öğrenme kurumları yönetmeliği 11 nisan 2018 tarihinde resmi gazetede yayımlandı.

Artık alanında eğitim durumu çok büyük önem kazanmıştır.


Usta öğretici görevlendirilmesinde yönetmelik değişikliği yapıldı. (2) i̇htiyaç hâlinde ders ücreti karşılığı görevlendirmeler, resmî kurumlardan veya. Artık alanında eğitim durumu çok büyük önem kazanmıştır.

Post a Comment for "Usta öğretici Görevlendirme Yönetmeliği"