Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

öğretici Metin Nedir

öğretici Metin Nedir. Öğretici metinler öğretici metinler, bilgi ve haber vermek, ikna etmek, kanıları değiştirmek, uyarmak, düşündürmek, yönlendirmek, tanıtmak gibi amaçlarla yazılan metinlerdir. Öğretici metin türleri mektup, günlük, anı, biyografi, gezi yazısı, haber yazıları, fıkra, deneme, makale, eleştiri, röportaj, ilmî yazılar, tarihi yazılar, felsefî yazılar öğretici metinlerdir.

Sanat Metinlerinin Ayırt Edici Özellikleri Slayt Nedir
Sanat Metinlerinin Ayırt Edici Özellikleri Slayt Nedir from sanat-metinlerinin-ayirt-edici-ozellikleri-slayt.nedir.org

İnsanların çoğu kaybetmekten korktuğu için, sevmekten korkuyor. Öğretici metinler kurgu değildir, gerçekler dile getirilir. Ifade edilmek istenen düşünceye, seçilen anlatım türüne ve hitap edilen okuyucuya,.

İyi bir edebî metin birden çok anlama ve yorumlamaya açık olan metindir.


İyi bir öğretici metin ise yazarın anlatmak istediği anlamı yorumlamaya meydan vermeden ileten metindir. Açıklamak, bilgi vermek, öğretmek amacıyla yazılır. Yani öğretici ve edebi metinler de kendi içinde çeşitli özelliklere göre sınıflandırılır.

Batı abd bölgesinde metin analizi abonelik anahtarı.


Bu tür metinler, bir düşünceyi iletme, okuru etkileme, okurda farklı düşünceler meydana getirme, okuru düşündürme gibi amaçlara hizmet edebilir. Daha önce belirtildiği gibi, bu öğretici için üç abonelik anahtarına ihtiyacınız olacak. Bir konuda bilgi vermek, bir konuyu açıklamak, haber vermek, ikna etmek,

Öğretici metinler öğretici metinler, bilgi ve haber vermek, ikna etmek, kanıları değiştirmek, uyarmak, düşündürmek, yönlendirmek, tanıtmak gibi amaçlarla yazılan metinlerdir.


Öğretici metin türleri mektup, günlük, anı, biyografi, gezi yazısı, haber yazıları, fıkra, deneme, makale, eleştiri, röportaj, ilmî yazılar, tarihi yazılar, felsefî yazılar öğretici metinlerdir. Söz sanatları na, kelimelerin mecaz anlamlarına yer verilmez. Dil genellikle göndergesel işlevde kullanılır.

Metinde ele alınan, bize verilmek istenen düşünce nedir?


Amaçları, işledikleri konuyu okuyucu ya da talibe en iyi şekilde ve tam olarak aktarmaktır. Bu, için azure hesabınızda bir kaynak oluşturmanız gerektiği anlamına. Kendine özgü bir anlatım tarzı vardır.

Öğreti̇ci̇ meti̇n öğreti̇ci̇ meti̇nlerde ana düşünce öğretici metinlerin amacı bilgi vermek, öğretmektir.


Metne yansıtılan gerçek yaşam ve yaşantıların çarpıtılmamasına özen. Önemli olan okuyucuya bilgi vermek ya da bilgiyi paylaşmaktır. Bilgilendirici metinler ispatlanabilir bilgiler içerir.

Post a Comment for "öğretici Metin Nedir"