Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kişisel Hayatı Konu Alan öğretici Metinler

Kişisel Hayatı Konu Alan öğretici Metinler. 5) kişisel hayatı konu alan metin türleri: Makale, deneme, sohbet, fıkra, eleştiri, röportaj gibi gazete çevresinde oluşan metinlerdir.

Risk Akademi Online TYT / AYT Dersleri Satın AL
Risk Akademi Online TYT / AYT Dersleri Satın AL from www.riskakademi.com

Anıların yazıldığı defterlere “hatıra defteri” denir. Kişisel hayatı konu alan metinler (anı, mektup, günlük, gezi yazısı, biyografi, otobiyografi vb.) olarak gruplandırılır. Bu yazı türleri arasında hatıra, gezi yazısı, biyografi, otobiyografi, mektup ve günce öne çıkmaktadır.

Tarih olaylarının ele alındığı, anlatıldığı metinlerdir.


Öğretici metinler, bilgi ve haber vermek, ikna etmek, kanıları değiştirmek, uyarmak, düşündürmek, yönlendirmek, tanıtmak gibi amaçlarla yazılan metinlerdir. Kişisel hayatı konu alan metinler konu anlatımı yazımız anı, gezi yazısı (seyahatname), biyografi, otobiyografi, mektup ve günlük (günce) metinlerini ele almaktadır. Bu öğretici metinler içerisinde edebiyatın ilgilendiği edebî metin türleri “gazete çevresinde gelişen metinler” ve “kişisel hayatı konu.

Bilimsel araştırmaları açık ve keskin bir.


Kişisel hayatı konu alan metin türleri: Öğretici metinler kendi aralarında tarihî, felsefi, bilimsel metinler, gazete çevresinde oluşan metinler ile kişisel hayatı konu alan metinler olmak üzere çeşitli türlere ayrılır. Bu türün yazarı, nesnel olmaya, kişisel beğenilerini yansıt­mamaya özen gösterir.

Hatıra (anı), gezi yazısı, biyografi, mektup, günlük gibi kişisel hayatla ilgili olan metinlerdir.


Coşku ve heyecani di̇le geti̇ren meti̇nler duygu ve düşünceleri, insan ruhunda ürpertiler uyandıracak biçimde coşkulu ve heyecanlı bir biç. Gazete çevresinde oluşan metinler de makale, fıkra, deneme, eleştiri vb türlere ayrılır. Felsefi konuları ve felsefenin varlık, bilgi, değer gibi konularını ele alan metinlerdir.

Gazete çevresinde gelişen metin türleri:


Yaşadıklarını, gördüklerini ve izlenimlerini aradan zaman geçtikten sonra yazar. Hatıra, gezi, biyografi, mektup, günlük; Kişisel hayatı konu alan metinler ise hatıra, gezi.

About press copyright contact us creators advertise developers terms privacy policy & safety how youtube works test new features press copyright contact us creators.


Makale, deneme, sohbet, fıkra, eleştiri, röportaj gibi gazete çevresinde oluşan metinlerdir. Öğretici metinler ele alındıkları türlere göre farklılık göstermektedir. Anı (hatıra) toplum hayatında önemli görevler üstlenmiş, toplumu ilgilendiren önemli olayları bizzat yaşamış veya bu olaylara şahit olmuş kişilerin bu olayları duyurmak için sanat değeri taşıyan bir üslupla yazdıkları yazılara “anı (hatıra, hatırat)” denir.

Post a Comment for "Kişisel Hayatı Konu Alan öğretici Metinler"