Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Usta öğretici Kursları

Usta öğretici Kursları. Bu bölümdeki puanlardan sadece biri geçerlidir. Eğitime ait video ve dokumanlar uzaktan eğitim sistemine yüklenmiş olup, kursiyerler 7/24 istedikleri zaman sisteme girebilir ve istedikleri.

Adıyaman Samsat Halk Eğitim Merkezi Kursları Adresi
Adıyaman Samsat Halk Eğitim Merkezi Kursları Adresi from www.halkegitimkurs.com

Kursu tamamlayanlara verilen belge ise usta öğreticilik belgesidir. Halk eğitim merkezlerinde görev yapan öğretmen, kadrolu usta öğretici ile görev yapacak ücretli uzman ve usta öğreticilerin halk eğitimi merkezleri oryantasyonu konusunda bilgi ve becerilerini artırmak ve mesleki tecrübelerine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen kurslara usta öğretici oryantasyon kursu denmektedir. Eğitime ait video ve dokumanlar uzaktan eğitim sistemine yüklenmiş olup, kursiyerler 7/24 istedikleri zaman sisteme girebilir ve istedikleri.

Usta öğreticiler birden fazla kurumda görev alabilirler.


Usta öğretici milli eğitim bakanlığına bağlı kurumlarda, örgün ve yaygın eğitim kurumlarında, kurs ve seminerlerde göre alan personele denilmektedir. Kurs defteri kursun yıllık planı doğrultusunda her bir ders saati için ayrı. Usta öğreticilik alanında ustalık yeterliliğini kazanmış, usta öğretici belgesi sahiplerine denir.

Usta öğretici olmak isteyen ve ustalık belgesi sahibi olan herkes dilediği zaman bu kurslara başvuru yapabilir.


Madde (a) fırkasına göre ek2. Usta öğretici başvuruları nasıl ve nereden yapılır? Her sene çok sayıda kişi usta öğretici olmak.

Kursu tamamlayanlara verilen belge ise usta öğreticilik belgesidir.


Acil tıp teknisyenliği adalet ahşap teknolojisi aile ve tüketici hizmetleri i̇şaret dili zeka oyunları ana çocuk sağlığı anestezi arapça astronomi ayakkabı ve saraciye teknolojisi bahçecilik beden eğitimi bilişim teknolojileri biyoloji biyomedikal cihaz teknolojileri büro yönetimi coğrafya çevre sağlığı çince çocuk. Kurslar hafta içi akşam ya da hafta sonları düzenlenmekte ve toplamda 40 saat sürmektedir. Alanında ustalık belgesi sahibi olanlar mesleki eğitim merkezleri tarafından düzenlenen usta öğreticilik kursuna (40 saat) katılarak başarılı olmaları durumunda usta öğretici belgesi almaya hak kazanır.

Kurs alanında eğitim alanında hizmet / i̇ş deneyimi ek puan alanında kurs açanlar kurs alanında eğitim durumundaki puanları alırlar.


Akabinde usta öğretici belgesi yani usta öğretici sertifikası almaya hak kazanırsınız. Halk eğitim merkezleri, başta olmak üzere; Eceabat halk eğitim merkezi kurs bilgileri.

Kurs bitiminden sonra, kurs aldığınız eğitim biriminden usta öğreticilik belgesi sorgulama işlemini yapabilir, hak kazandığınız usta öğreticilik belgesine ne zaman sahip olabileceğinizi öğrenebilirsiniz.


Halk eğitim merkezlerinde görev yapan öğretmen, kadrolu usta öğretici ile görev yapacak ücretli uzman ve usta öğreticilerin halk eğitimi merkezleri oryantasyonu konusunda bilgi ve becerilerini artırmak ve mesleki tecrübelerine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen kurslara usta öğretici oryantasyon kursu denmektedir. Halk eğitim merkezi kurs ücretleri yön e tmeliği hakkında detaylı bilgi. Usta öğretici olarak sertifika almanız için bu sınavdan en az 45 puan almanız gerekmektedir.

Post a Comment for "Usta öğretici Kursları"