Kedi Cilt Hastalıkları
Kedi Cilt Hastalıkları. Gözün tutulduğu, yaygın lenf bezlerinin tutulduğu ağır durumlarda tedavi gerekir. Kedimin neden her yerinde kabuklar var ?
Kedilerde nedenlerine bağlı olarak cilt hastalıkları veya tüylerde kalitesizlik görülebilir. Bitki polenleri, toz, küf, böcek ısırmaları, pire tasmaları ve hatta bazı yiyecek maddeleri köpekler arasında sık sık alerjilere neden olurlar. Kedilerde cilt sağlığını koruyan, parlak ve kabarık tüylere sahip olmasına yardımcı olan veterinerlerin tercihi en iyi kedi maması markaları incelemesi.
Yaygın Kedi Hastalıkları Kulak, Göz Kapağı Veya Burnun Skuamöz Hücreli Karsinomu , Güneşe Tekrar Tekrar Maruz Kalmanın Neden Olduğu Bir Cilt Kanseridir.
Yassı hücreli kanser kulak, burun ya da göz kapağında meydana gelen cilt kanseri tipidir ve sürekli olarak güneşe maruz kalma sonucunda ortaya çıkmaktadır. Kedilerde ki bitler genellikle hayvanlara özgü bir durum olduğu için asla insanlara geçmez. Lenfosarkom veya lenfoma (lsa), kedilerde en sık görülen kanser türlerinden biridir.
Kediler Cilt Enfeksiyonları, Parazit, Alerji Ve Insanlarda Da Yaygın Olarak Görülen Diğer Cilt Sorunlarını Yaşayabilir.
Kedilerde görülen cilt alerjileri bulguları arasında alopesi, miliyer dermatit, eozinofilik plaket ve eozinofilik granülom görülür. Yapılan bir araştırmaya göre veterinerlere cilt vakası olarak giden kedilerin büyük bir çoğunluğu cilt kabarması şikayeti ile götürülüyor. Beyaz veya açık renkli kediler, skuamöz hücreli karsinomlara karşı daha hassastır.
Kedilerde Deri Yüzeyinde Veya Altında Çeşitli Nedenler Ile Kitle Ve Şişlik Oluşabilir.
Kedilerde birçok cilt hastalığı görülür ve bunlardan bir tanesi egzamadır. Alerjilerin diğer, çok yaygın olmayan belirtileri, burnun akması, hapşırma ve gözlerin sulanmasıdır. Alerjik köpeklerin ciltleri çoğunlukla kaşınır, kaşınma sırasında cilt tahriş olur ve kızarır.
Bitlerin Sürekli Kediyi Rahatsız Etmesinden Hemen Anlaşılabilmektedir.
Cilt hastalıkları ve tüy problemlerinin temel sebepleri enfeksiyonlar, hormonal dengesizlikler, parazitler, gıda intoleransları, dermatit ve alerjilerden kaynaklanmaktadır. Kedinizin asil ve tatlı duruşuna sık sık kendini kaşıması ve yalamasıyla gölge düşebilir. Cilt hastalıkları kedilerde en yaygın hastalıklardandır.
Her Kedinin Bağışıklık Sistemi Farklı Olduğu Için Hastalıklara Aynı Şekilde Cevap Vermeyebilir.
2006 yılında bir araştırmaya göre kliniklere cilt ve deri problemi ile getirilen kedilerin yaklaşık %30’unda çeşitli kitleler tespit edilmiştir. Kedilerde cilt alerjileri, kulak enfeksiyonu, kedi nezlesi (solunum yolları virüsü), idrar yolları ve mide enfeksiyonu gibi rahatsızlıklar sıklıkla görülebilir. Sahiplerin asıl görevi evcil hayvanın alışılmadık davranışlarını fark etmektir (sinirlilik, kaşınma, yemeyi reddetme) ve bir doktora danışmaktır.
Post a Comment for "Kedi Cilt Hastalıkları"