Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

öğretici Metinler Mektup

öğretici Metinler Mektup. Sınıf türk edebiyatı öğretici metinler testi çöz. Öğretici metinler ele alındıkları türlere göre farklılık göstermektedir.

PPT METİNLERİN SINIFLANDIRILMASI PowerPoint Presentation
PPT METİNLERİN SINIFLANDIRILMASI PowerPoint Presentation from www.slideserve.com

Bilimsel araştırmaları açık ve keskin bir. Öğretici metinlerin farklı türlere ayrılmasında en önemli etken, metinde işlenen konu ve konunun niteliği­dir. Öğreti̇ci̇ meti̇nler açıklamak, bilgi vermek, öğretmek amacıyla yazılır.

2 ) aşağıdakilerden hangisi gazete çevresinde gelişen öğretici metin türlerinden değildir?


Metinlerin sınıflandırılması (sanatsal metin, öğretici metin) metinler sanatsal ve öğretici metinler olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Bu yüzden duygu ve heyecan merkezlidir. Felsefe, bilim, gazete çevresinde gelişen ve kişisel hayatı konu alan metinler, yapı, tema, dil ve anlatım gibi konularda tarihî akış içinde kendi geleneklerini oluşturur.

Hürriyet, eşitlik, kanun, bilim ve teknikle ilgili batılı kavramlar konu olarak işlenmiştir.


Bu öğretici metinler içerisinde edebiyatın ilgilendiği edebî metin türleri “gazete çevresinde gelişen metinler” ve “kişisel hayatı konu. Öğretici metinler, bilgi ve haber vermek, ikna etmek, kanıları değiştirmek, uyarmak, düşündürmek, yönlendirmek, tanıtmak gibi amaçlarla yazılan metinlerdir. Çoğu mektup selçuklu emirlerine yazılmıştır.)

Öğretici metinlerin özellikleri dil daha çok göndergesel.


Öğretici metinler ele aldığı konuya göre çeşitli türlere ayrılır. Çok yardımcı oldunuz, emeklerinize sağlık. Yy) ® mektubat (147 mektuptan oluşmuş;

Konuyla ilgili duygu ve düşünceler kısa ve kesin ifadelerle dile getirilir.


Ayrıca anı, günlük, mektup gibi türler tanzimat’ la birlikte önem kazanmış ve batılı bir hüviyete bürünmüştür. 1) özel mektuplar 2) edebî mektuplar 3) resmî ve i̇ş mektupları 4) açık mektuplar. Öğreti̇ci̇ meti̇nler ve yazarlari, öğreti̇ci̇ meti̇nler yazar eser, öğreti̇ci̇ meti̇n türündeki̇ eserler ve yazarlari, paylaşan :

Günlük (günce) öğretici metinler öğretici metinler nelerdir öğretici metinler ve özellikleri öğretici metinlerin özellikleri.


Sanatsal metinlerde okuyucunun tamamlaması gereken bir anlam dünyası bulunur. Öğretici metinler, bir konuda bilgi vermek, düşündürmek, yönlendirmek, uyarmak, düşünceleri değiştirmek, bir şeyleri haber etmek veya tanıtmak gibi amaçlar güdülerek yazılmış metinlerdir. Öğretici metinlerde dil, göndergesel işlevindedir.

Post a Comment for "öğretici Metinler Mektup"