Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Usta öğretici Belgesi Nedir

Usta öğretici Belgesi Nedir. Çeşitli sanat okullarının ve halk eğitim merkezlerinin eğitimde. Alanında ustalık belgesi sahipleri 40 saat süreli usta öğreticilik kursuna katılarak başarılı olmaları durumunda usta.

İş ilanında FETÖ'cü değildir belgesi istiyorlar
İş ilanında FETÖ'cü değildir belgesi istiyorlar from www.medyafaresi.com

Her sene çok sayıda kişi usta öğretici olmak için başvuru yapmaktadır. Birinci aşama mezuniyet belgeleri, i̇kinci aşama mesleki kurs bitirme belgeleri, üçüncü aşama i̇ş deneyimi bilgileri, dördüncü aşama diğer belgeler, beşinci aşama kurum ve kurs seçimi altıncı aşama başvuruya tamamlayın. Ustalık belgesi, işyeri açma belgesi veya en az ön lisans diploması ile birlikte kullanılır.

Ustalık belgesi olanlar için mesleki eğitim merkezlerinde açılacak olan “i̇ş pedagojisi kursunu” başarı ile tamamlamaları halinde “usta öğreticilik belgesi ” almaya hak kazanırlar.


Kimler ustalık belgesi alabilmek için doğrudan ustalık sınavlarına girebilirler? Usta öğretici belgesi nasıl alınır? Usta öğretici başta ülkenin dört bir yanında bulunan halk eğitim merkezlerinde, kurslarda, okullarda, liselerde, mesleki okullarda, şirketlerde faaliyet gösteren eğitim görevlileridir.

Aday çırak, çırak, kalfa ile mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumları öğrencilerinin iş yerindeki eğitiminden sorumlu, mesleki eğitim tekniklerini bilen ve.


Halk eğitim merkezlerinde görev yapan öğretmen, kadrolu usta öğretici ile görev yapacak ücretli uzman ve usta öğreticilerin halk eğitimi merkezleri oryantasyonu konusunda bilgi ve becerilerini artırmak ve mesleki tecrübelerine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen kurslara usta öğretici oryantasyon kursu denmektedir. Usta öğreticilik belgeleri millî eğitim bakanlığı tarafında onaylanmış mesleki eğitimi kurumları tarafından verilir. Usta öğretici haftada kaç saat derse girer?

Meslek lisesi öğrencilerinin staj yapacağı i̇ş yerlerinde usta öğretici belgesi bulunmalıdır.


Usta öğretici nedir, ne demektir, kimdir, kime denir? Buna göre usta öğretici belgesi verilecek olan kişilerin genellikle belli başlı bazı meslek grupları arasından seçildikleri dile getiriliyor. ( 3308 sayılı mesleki eğitim kanunu madde 31:

Usta öğreticilik mesleğinin ne anlama geldiğinden söz edildikten sonra usta öğretici belgesi ni alabilecek olan kişilerle alakalı daha detaylı bilgilendirmeler de yapılabilir.


Kursu başarı ile tamamlayanlara usta öğreticilik belgesi verilir. Usta öğretici belgesi ne işe yarar? Usta öğretici oryantasyon belgesi, belge sahibinin mesleğini farklı kişilere öğretebileceğini gösteren belgedir.

Usta öğreticilik alanında ustalık yeterliliğini kazanmış, usta öğretici belgesi sahiplerine denir.


Usta öğreticiler aday çırak (çıraklığa başlama yaşının doldurmamış), çırak, kalfa ve mesleki teknik eğitim okul ve kurumlarındaki öğrenci veya kursiyerlerin eğitimlerinden sorumludur. Usta öğretici belgesi 3308 sayılı mesleki eğitim kanunu kapsamındaki meslek dallarında alınabilir. Bir önceki yazımızda usta öğreti̇ci̇ nasil olunur detaylı olarak anlattık.

Post a Comment for "Usta öğretici Belgesi Nedir"