Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kedi Tırnağı Bitki

Kedi Tırnağı Bitki. Her türlü toprakta yetiştirilme özelliğine sahiptir. Kedi tırnağı bitkisi bir diğer adıyla ipek çiçeği semizotugiller (portulacaceae) familyasının portulaca grandiflora türüdür.

Kapari Nedir? Gerçek Zaman Bilgi Blogu
Kapari Nedir? Gerçek Zaman Bilgi Blogu from gercekzaman.com

Ayrıca bahçelerde zemin örtüsü veya kenar bitkisi olarak yetiştirmek için de uygundur… Bakımı için hiç bir şeye ihtiyaç duymaz. Her türlü toprakta yetiştirilme özelliğine sahiptir.

İpek Çiçeği (Kedi Tırnağı) Bakımı Çok Güneşli Ve Susuz Yerlere Uyum Sağladığı Ve Rengarenk Çiçekleri Olduğu Için Bahçelerde Çokça Kullanılır.


Dünyanın tüm tropik bölgeleri ile ülkemizde yetiştirilen ipek çiçeklerinin iğne yaprakları, çardak güllerini andıran yalınkat ya da katmerli, karışık renkli pek hoş ve gösterişli çiçekleri vardır. Gözüm sürekli sağda solda kaktüs aranıyordu tabii. Protein, vitamin, mineraller, rutin ve hardal yağı glikosidi.

Katmerli İpek Çiçeği (Kedi Tırnağı) Incelemesi, Yorumlar, Özellikleri, Fiyat Ve Taksit Seçenekleri Için Tıklayın!


Orijinal mesaj sahibi kedi tırnağı magosa' da eski kaleiçinde akşamları yürüyüşe çıkıyordum. İpek çiçeği semizotu gibi ince tohumlar verir bu tohumlar kendiliğinden etrafa yayılır ve sonraki yıl kolayca çimlenir. Mevsimlik bir bitki olup tohumla üretilir.

İpek Çiçeklerinin Iğne Yaprakları, Çardak Güllerini Andıran Yalınkat Ya Da Katmerli, Karışık Renkli Pek Hoş Ve Gösterişli Çiçekleri Vardır.


O kese kuruduktan rahatlıkla içinde çok küçük tohumları bir kağıdı külak yapı içe dökebilirisiniz. Bakımı için hiç bir şeye ihtiyaç duymaz. Yalınkat ve katmerli çeşitleri mevcuttur.

Sürgünleri Sarkma Eğiliminde Olduğundan, Özellikle Asılı Sepetler Ve Pencere Kutuları Için Idealdir.


Çiçekler daha çok sürgün ucunda yer alır. Şellaki, kedi tırnağı olarak da bilinen semizotugiller familyasındandır. Dünya’da en kolay yetiştirilen bahçe çiçekleri arasında uzun yıllardır birinciliği kimseye kaptırmayan i̇pek çiçeğinin tohumlarının, toprakla biraraya gelmesi yeterli.

Etli Yapıdaki Yaprakları Almaşıklı Dizilmiştir.


Ayrıca bahçelerde zemin örtüsü veya kenar bitkisi olarak yetiştirmek için de uygundur… Ufak gövdesi ve rengarenk çiçekleri ile büyülen çiçek, çok güzel görüntüler oluşturabilmektedir. Son 5 resim size gelecek ipek çiçeği,keditırnağı'nın orjinal resimleridir.

Post a Comment for "Kedi Tırnağı Bitki"