Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yavru Kedi Pire

Yavru Kedi Pire. Genelde insanlar yavru kedilerin annelerinden ayrılma zamanının 2 ay olduğu görüşündedirler. Yavru kediler 2 aylık olduklarında da sürekli olarak annelerinin yanında olmak isterler.

Yavru kedilerde pire ve kene nasıl temizlenir?
Yavru kedilerde pire ve kene nasıl temizlenir? from www.kedi9.com

Kedi, yavruysa ve annesi yanında yoksa kedinin sağlık vaziyeti kaç aylık olduğu gibi unsurlar çok mühimdir. Yavru kedilerin yapısal olarak daha düşük bir metabolizma yapıları vardır. Özellikle de yavru kedilerde pire söz konusu olduğunda anemiye yani kansızlığa neden olabiliyor.

Ancak Kedi Anne Sütü Alıyorsa, Ona Bu Işlemin Yapılması Oldukça Sakıncalıdır.


Küçük kan emici asalaklar olan pireler kedilere hem bazı hastalıklar bulaştırabiliyor, hem kaşınmalarına, alerjilere yol açabiliyor. Bazen yavru kediler yemeyi reddeder, kötü uyurlar. 5 6 gün önce yavru kedi sahiplendik.

Yavru Kedi Ne Kadar Küçükse Öğün Araları O Kadar Kısa Tutulmalı.


Çünkü bu onların doğasında var olan bir temizlemedir. Ve annesinden yeni ayrıldığı için hep ilgi istiyor kucagımda uyuyor bazen yatağımda uyuyor ne yapmalıyım. Ancak çoğu veteriner hekime göre bu süre en az 3 ay olmalıdır.

Ancak, Pet Poison Helpline'a Göre, Pire Tasmaları Yanlış Kullanıldığında Hayati Tehlike Oluşturabilir.


Yavru kedi yeni doğmuşsa pire ilacını direkt şekilde bünyesi kaldırmayacaktır. Yaşamının ilk aylarında pire tasması kullanmak yavru kediler için zararlı olabilir ve kaçınılması gerekir. Yavru kediler pire damlası ilaçlarına daha savunmasızdır.

Çünkü Yavru Kedi Yeni Doğmuşsa Pire Ilacını Direkt Şekilde Bünyesi Kaldırmayacaktır.


Yavru kedilerin annesi yanında ise ve sürt emiyor ise anneye pire ilacı uygulamak yeterli bir seçenek olacaktır. Çünkü anne kediler yavrularını yalayarak temizler ve bu durumda da zehirlenme olasılıkları ortaya çıkar. Evcil hayvanların, özellikle de kedilerin sahipleri, genellikle koğuşlarının kapağında çok sayıda pire bulmaktadır.

Genellikle 12 Haftalık Olana Dek Kediler Yavru Kedi Olarak Kabul Edilir.


Pipetler yavru kediler için özel olarak hazırlanmıştır ve dış parazitleri püskürtmek için geliştirilmiştir. Yavru kedi yeni doğmuş ise pire ilacını direk olarak bünyesi kaldırmayabilir. Karlie kedi ve köpek pire tarağı 6x7cm (kırmızı/siyah) 75,95 tl 104,95tl %27 trixie köpekler için plastik çift taraflı pire ve toz temizleme tarağı 14cm.

Post a Comment for "Yavru Kedi Pire"