Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Halk Eğitim Usta öğretici Girişi

Halk Eğitim Usta öğretici Girişi. Usta öğreticiler birden fazla kurumda görev alabilirler. Usta öğreticilik başvuruları kurumların resmi internet sitelerinden ya da kurumların panolarından ilan ediliyor.

Efsane Sarıkız’ın Kazdağı çorbasını öğrendiler Son Dakika
Efsane Sarıkız’ın Kazdağı çorbasını öğrendiler Son Dakika from www.sondakika.com

Online başvuru alan halk eğitim merkezleri başvuru belgelerini kuruma elden teslim edilmesini i̇sterler. Usta öğretici maaşları girilen ders günü, yeri ve saatine göre farklılık gösterir. Halk eğitim merkezlerinde çocuk gelişimi ve eğitimi usta öğretici olma koşulları nelerdir.

Bir sürücü kursunda eğitmen olarak çalışmak istediğinizde yıl içerisinde düzenlenen direksiyon ve trafik usta öğreticiliği kursuna kaydınızı yaptırmanız gerekiyor.


Usta öğretici milli eğitim bakanlığına bağlı kurumlarda, örgün ve yaygın eğitim kurumlarında, kurs ve seminerlerde göre alan personele denilmektedir. Usta öğretici oryantasyon kursu halk eğitim merkezlerinde çalışan ya da çalışmak isteyen kadrolu usta öğreticiler, ücretli uzman ve usta öğreticiler için 2018 yılında yayımlanan cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile zorunlu hale getirilmiştir. Kadrosuz usta öğretici denilince akla öncelikle halk eğitim merkezlerinde görevli öğreticiler gelir.

Usta öğretici başta ülkenin dört bir yanında bulunan halk eğitim merkezlerinde, kurslarda, okullarda, liselerde, mesleki okullarda, şirketlerde faaliyet gösteren eğitim görevlileridir.


Hangi kurs/kurslarda görev almak istediğini belirten dilekçe; Nihai listelere aşağıda verilen linklerden ulaşabilirsiniz. Gıda ve su sektöründe çalışanlar i̇çin hijyen eğitimi.

Usta öğretici oryantasyon kursunun verildiği halk eğitim merkezlerini görmek için tıklayınız.


Halk eğitim merkezleri, başta olmak üzere; İlginizi çekebilir:halk eğitim kadrolu usta öğretici olma şartları. Online başvuru alan halk eğitim merkezleri başvuru belgelerini kuruma elden teslim edilmesini i̇sterler.

Kurs başvurusu yapacak eği̇ti̇ci̇leri̇n di̇kkati̇ne.


Ücretli usta öğretici başvuruları her yıl eylül ayı içerisinde duyurusu yapılarak başvuru takvimine göre alınacak ve halk eğitim müdürlüklerine yapılacak. Halk eğitim merkezleri ücretli usta öğreticilerin maaşları mali hakları nelerdir. 11.04.2018 tarih ve 30388 sayılı mi̇llî eği̇ti̇m bakanliği hayat boyu öğrenme kurumlari yönetmeli̇ği̇, usta öğreticilerin görevlendirilmesi, görev ve sorumlulukları bölümü, 9.

Halk eğitim merkezi ücretsiz hem kursları, usta öğretici başvuruları, gerekli evraklar, bölümleri, başvuru formu, kayıt, i̇letişim bilgileri


Usta öğretici maaşları girilen ders günü, yeri ve saatine göre farklılık gösterir. Ders görevi i̇le görevlendirilen sigortalı usta öğreticilerin günlük çalışma süresi en fazla 8 ders saatidir. Halk eğitim merkezlerinde usta öğretici ve ücretli uzman öğretici görevlendirilmesinde aranılan şartlar nelerdir, usta öğretici başvuru belgeleri nelerdir.

Post a Comment for "Halk Eğitim Usta öğretici Girişi"