Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yeni Doğan Kedi

Yeni Doğan Kedi. Anne kediler, yavrularının makat bölümüne ve idrar torbalarını yalayıp, baskı yaparak onların hayatta kalmalarını sağlar. Yeni doğmuş kedi bakımına başlamadan önce mutlaka yavrunun vücut ısısını kontrol edin.

'Balıkçı kedi' bu kez polis oldu
'Balıkçı kedi' bu kez polis oldu from www.halkinsesikibris.com

3 yavru kedilerin gelişim aşamaları. 5 doğum sonrası anne kedilerde oluşabilecek sağlık sorunları. Asla vücut ısısı düşük bir kediye sıvı ya da besin vermeyin.

Yeni Doğan Kediler Kendi Vücut Isılarını Koruyamaz Ve Anne Kedinin Onları Isıtmasına Muhtaçtırlar.


Yeni doğan kedide hiçbir sıkıntı yok ya da yavru kedideki göz rahatsızlıkları giderildikten ve minik kedi gözlerini açtıktan sonra, kedinin hemen görebileceğini zannetmeyin. İşin perde arkasındaki gerçek ise, yeni doğan kedilerde dışkılama sisteminin henüz gelişmemiş olmasıdır. Yavru kedilerin beslenmeleri ve bağışıklık sistemlerini geliştirmeleri anne.

Bunun Için Biraz Gözlem Yapmanız Gerekmektedir.


Yeni doğan kedi nasıl beslenir bilmeyenlerin mutlaka bir uzmana başvurmaları çok önemlidir. Yeni doğmuş kedi yavrusu nasıl beslenir? Yavru kediye dokunmadan ve bu büyük sorumluluğum altına girmeden önce annenin çevrede olmadığından ve kedinin terk edilmiş olduğundan emin olmak.

Yavru Kedi Her Ne Kadar Anne Sütü Içmek Istese De Kardeşlerinden Fırsat.


Bir yavru kedi sahiplenmeden önce mutlaka yeni doğmuş kedi bakımı ile tüm bilgilere sahip olmanız gerekmektedir ve unutmayın ki hiçbir anne yavrusunu bırakıp gitmez. Haftada iki ya da üç kez yaş kedi maması vermeniz kedinizin sindirim sisteminin de sıvı gıdadan katı gıdaya geçişini kolaylaştıracaktır. Bu nedenle eğer küçük bir kedi sahiplenirseniz, ona annesi gibi bakmanız gerekir.

Sokakta Doğan Kedileri Ise Anne Kedi, Yavrularından Birinden Ya Da Birkaçından Hangisinin Yaşama Ihtimalini Zayıf Görüyorsa Onunla Uğraşmayı Bırakıyor.


Dışarıda herhangi bir yerde küçük bir yavru kedi gördüğünüzde hemen alarak eve getirmeyin. Yeni doğan yavrular için anne sütü tıpkı insanlar gibi büyük bir öneme sahiptir. Yüksek olasılıkla yiyecek bulmak için yavrusunun yanından ayrılmıştır.

Anne Kedi Doğum Yaptıktan Sonra Bazı Yavrular Diğerlerine Göre Çok Daha Küçük Ve Güçsüz Olabiliyor.


Yeni doğan kediler için beslenme hususundaki en önemli nokta asla katı gıdayla beslenmesi mümkün değildir. Kulakları kapalı, gözleri kapalı, uzuv kasları gelişmez, yürüyemez ve vücut ısısını koruyamazlar, bu nedenle uzayda gezinmek zorlaşırlar ve anne bakımı ve bakımı gerekir. Yavru kedilere annesinin sütü dışında süt vermek pekte sağlıklı değildir çünkü inek, koyun ve keçi sütü kediler için aslında hiçte uygun değildir.

Post a Comment for "Yeni Doğan Kedi"