Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tavan Vinci Eğitimi

Tavan Vinci Eğitimi. 6331 sayılı i̇ş sağlığı ve güvenliği kanunu’nun 17 nci maddesine ve 15.05.2013 tarih ve 28648 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren çalışanların i̇ş sağlığı ve güvenliği eğitimlerinin usul ve esasları hakkında yönetmeliğinin in 5 inci maddesine göre; Fabrika ve depo gibi binalarda sık sık kullanılırlar.

Ekskavatör Ehliyeti Ekskavatör ehliyeti nasıl alınır
Ekskavatör Ehliyeti Ekskavatör ehliyeti nasıl alınır from yeniumitforklift.com

Tek kirişli, iki kirişli olmak üzere de ikiye ayrılırlar. Pergel, portal, çift giriş, monoray vinçleri gibi. 2015 yılı itibariyle talim terbiye kurul kararıyla onaylanan programlar neticesinde vinçler kendi.

Vinç operatörleri için belgeli çalışma zorunluluğu ve belge almak isteyenlere yönelik olarak sınavdan başarılı olmak koşulu ile sınav ücretinin tamamının geri iade edilmesi için devlet teşviki getirildi.


Kaldırma, taşıma raylı sistem tavan vinci operatörlük belgesi, milli eğitim bakanlığına bağlı 5580 sayılı özel öğretim kurumları kanunu kapsamında bulunan ve kaldırma, taşıma raylı sistem tavan vinci programını uygulamak üzere gerekli donanım, teçhizat bulunan ve gerekli uzman öğreticileri görevlendirmiş olan. Tavan vinci sertifikası sınavında bir soru kaç puan. Yukarıdaki şartları sağlayan kişiler kaldırma, taşıma raylı sistem tavan vinci operatörü olabilirler.

Tavan vinci sınavında her bir soru 4 puan olup sınavda başarılı olmak için en az 18 net soru bilip 70 puan ve üzeri puan almanız gerekiyor.


70 alabilmek için en az 28 doğru olması gerekir. Tavan vinçlerinde i̇ş güvenliği, yük kaldırma, taşıma ve bakım sırasında yapılması gereken önlemleri içerir. Tavan vinci operatörlük belgesi göksu i̇ş makinaları kursundan alınır.

Profiller üzerinde hareket eden vinçlere tavan vinçleri denir.


İlgili eğitim adaylara köprülü vinç operatörü ulusal yeterliliğinde belirtilen ve yeterlilik birimlerinde tanımlı öğrenme çıktılarını kazandırmaktadır. Kaldırma, taşıma raylı sistem tavan vinci operatörü eğitimi. Örneğin tavan vinci iş makinesin de kendinizi yetersiz hissederseniz fazladan tavan vinci tavan vinci kullanma eğitimi dersi alıp alamayacağınızı ve alabiliyorsanız ders saati için ne kadar ödeyecek olduğunuzu sorun.

Tavan vinci operatörlük sınavında kaç soru çıkıyor tavan vinci belgesi test usulü yazılı sınavlarında 25 adet soru sorulmaktadır.


Tavan vinci kullanım talimatı ile ilgili bilgiler ekte detaylı verilmiştir. Tavan vinci ehliyeti sınavına uygulama eğitimi aldığınız makine ile girip girmediğinizi sorun. Tavan vinci operatörlük belgesi ehliyeti vermeye avrupa yakasında yetkili olcay iş makineleri tavan vinci eğitimi veren i̇ş makineleri kursudur.

Ülkemizde 2015 yılına kadar vinç üzerine tek program olduğu için yalnızca operatörlük belge türünde vinç operatör belgesi şeklinde yazardı.


İş makinesi operatörlük belgelerinin arasında yer alan vinç ehliyeti kendi arasında farklı kategorilere ayrılmıştır. Tek kirişli, iki kirişli olmak üzere de ikiye ayrılırlar. 2019 yılı tavan vinci belgesi alma şartları nedir?

Post a Comment for "Tavan Vinci Eğitimi"