Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Alçı Tavan Havuz Yapımı

Alçı Tavan Havuz Yapımı. Tabi yapıştırma işlemine geçmeden bir ön hazırlık işlemi yapmanızda fayda var. Alçak tavanlı salon için ışık havuzu ile aydınlatma yapılacak.

Alçıpan Asma Tavan Modelleri Dekor Mimarı
Alçıpan Asma Tavan Modelleri Dekor Mimarı from www.dekormimari.com

Pan hygienic asma tavan sistemlerinde kullanılan ön yüzeyi bio proof pvc, arka yüzeyi alüminyum folyo kaplı alçı asma tavan panelleridir. Çatı pencereleri istenildiğinde açılıp kapanır modellerden tercih edilebileceği gibi yalnızca güneşlik olarak açılmayan cam plakalardan da oluşabilir. Mesela tavan kotu 2.80 m ise bitmiş +1 kotu asma tavan yapılacak mahale taşınarak +1 kotuna 1,80 m daha eklenerek alçıpan asma tavanın bitmiş alt kotu bulunur.

Spotlu göbek isteğe göre tasarlanıp çizimi yapılıp kalıp halinde profili ve kartonpiyer kalıp dökümü ile.


Çatı pencereleri çatı katı ve. Tabi yapıştırma işlemine geçmeden bir ön hazırlık işlemi yapmanızda fayda var. Alçıpan asma tavan (düz tavan) m2 işçilik fiyatı;

Eğer tavanınızda kabarma yada dökülmeler var ise ilk olarak bunları bir ıspatula vasıtası ile kazıyıp temizlemeniz gerekiyor.


Alçak tavanlı salon için ışık havuzu ile aydınlatma yapılacak. Deckon vinil kaplı alçı levha sistemleri. Mekanlarda gizli aydınlatma ile tavan aydınlatması için tavanda ve duvarda alçı kartonpiyer ve asma tavana gerek kalmadan uygulama yapılır.

Eğer çatı katında bulunan ve eğimli bir tavan yapısına sahip olan bir yaşam alanından söz ediyorsak tavan dekorasyonu için en şık seçeneklerden birini tabii ki çatı pencereleri oluşturuyor.


Buna yüzey hazırlığı da diyebiliriz. Alçı levhalar ile çift iskeletli askı sistemli asma tavan yapılması (askı çubuğu mesafesi aynı yönde 750 mm, ana taşıyıcı profil mesafesi 800 mm, tali taşıyıcı profil mesafesi 500 mm aks aralıkları ile) (12,5 mm çift kat yangına dayanımı arttırılmış alçı. Gerrmax pvc germe tavan kumaşları bir çok alanda kullanıldığı gibi kapalı yüzme havuzları ve spa ‘larda kullanılmaktadır.

Devamında istediğin renk ve modelde spot lamba ve ledler monte edilir.


(20 tl m2) tavan u ve tavan c sistemiyle alüminyum kargas sistemi ile yapılan düz asma tavan uygulama fiyatıdır. Havuzlu paspas seti her araca uy. 2 asma tavan nasıl yapılır?

Gergi tavan yapılmadan önce istenilen ölçüde ve istenilen şekilde alçıpandan yapılan havuz hazırlanır.


Sonrasında alçı ve boya işleri tamamlanarak hazırlanan havuzun etrafına gergi tavan profilleri yerleştirilir. Çatı pencereleri istenildiğinde açılıp kapanır modellerden tercih edilebileceği gibi yalnızca güneşlik olarak açılmayan cam plakalardan da oluşabilir. Derz dolgu , alçı ve boya badana işçilik leri fiyat a dahil değildir.

Post a Comment for "Alçı Tavan Havuz Yapımı"