Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

öğretici Metin Türleri Test

öğretici Metin Türleri Test. Lys öğretici metinler soruları test3 ; Öğretici metinlerde amaç gerçeğin yeniden yorumlanması değil olduğu gibi anlatılmasıdır.

METİNLERİN SINIFLANDIRILMASI, Sanatsal Öğretici Metin
METİNLERİN SINIFLANDIRILMASI, Sanatsal Öğretici Metin from www.youtube.com

Öğreti̇ci̇ meti̇nler test,öğreti̇ci̇ meti̇nler sorulari ve cevaplari, öğreti̇ci̇ meti̇nler, öğreti̇ci̇ meti̇nler konu testi̇, öğreti̇ci̇ meti̇nler test pdf. Metin, yukarıda sayılan unsurların hiç birine indirgenemez, çünkü metin bunların hepsinden yararlanılarak oluşturulan bir. Lys öğretici metinler soruları test6 ;

Bu yönden incelendiğinde metin türleri, sanat metinleri ve öğretici metinler şeklinde işlevlerine göre iki gruba ayrılır.


Her metin, yazıldığı dönemin sosyal, ekonomik, siyasî yapısını, sanat anlayışını yansıtır. Öğretici metinler ele aldığı konuya göre çeşitli türlere ayrılır. Lys öğretici metinler soruları test6 ;

Önemli olan okuyucuya bilgi vermek ya da bilgiyi paylaşmaktır.


Öğretici metinlerde amaç gerçeğin yeniden yorumlanması değil olduğu gibi anlatılmasıdır. Daha çok betimleyici ve öyküleyici anlatım tercih edilir. B) edebî metinlerde metin yapısına dikkat edilirken öğretici metinlerde bu özellik aranmaz.

Yukarıdaki numaralanmış cümlelerde özellikleri verilen düzyazı türü aşağıdakilerden hangisidir?


6.aşağıdakilerin hangisinde tümüyle öğretici metin türlerine yer verilmiştir? Bilimsel metinler i 16:13 edebiyat, öğretici metinler 0 yorum. Öğretici metinler, bir konuda bilgi vermek, düşündürmek, yönlendirmek, uyarmak, düşünceleri değiştirmek, bir şeyleri haber etmek veya tanıtmak gibi amaçlar güdülerek yazılmış metinlerdir.

Lys öğretici metinler soruları test7 ;


Öğretici metinler, bilgi ve haber vermek, ikna etmek, kanıları değiştirmek, uyarmak, düşündürmek, yönlendirmek, tanıtmak gibi amaçlarla yazılan metinlerdir. 1.felsefe ile bilim genel olarak akıl adına konuşur ve kendilerini akla dayanan gerçeklerle haklı bulmaya çalışır. Öğretici edebi metinler türleri, özellikleri.

Bir kişinin görgü ve düşüncelerini günü gününe kaleme aldığı yazılardır.


Lys öğretici metinler soruları test3 ; Aşağıdakilerden hangisi sanatsal bir metinden alınmış olabilir? Testte toplam 14 adet öğretici metinler sorusu bulunmakta.

Post a Comment for "öğretici Metin Türleri Test"