Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Usta öğretici Kursu 2017

Usta öğretici Kursu 2017. Usta öğretici el kitabı için tıklayınız. Kurs bitiminden sonra, kurs aldığınız eğitim biriminden usta öğreticilik belgesi sorgulama işlemini yapabilir, hak kazandığınız usta öğreticilik belgesine ne zaman sahip olabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

13 kursiyer usta öğretici oldu
13 kursiyer usta öğretici oldu from www.koylerim.com

Mesleki eğitim merkezlerinde usta öğreticilik kursu kayıt alımları yıl boyu devam etmektedir, başvuru sayısı 20 kişiye ulaştığı zaman kurs açılmaktadır. Belediyelere ait kurs merkezlerine de başvuru yapabilirsiniz. Hafta i̇çi ve hafta sonu kursları ders saat ücretleri farklıdır.

Usta öğretici el kitabı için tıklayınız.


Ek ders ücreti 2016, 2017 yıllarında ne kadar olacak? Usta öğretici oryantasyon kursu, halk eğitim merkezlerinde görev yapan öğretmen, kadrolu usta öğretici ile görev alacak ücretli uzman ve usta öğreticilerin derse girebilmeleri ve mesleki tecrübelerine katkı sağlamak amacıyla açılan programdır. Ceza ve tutukevlerinde açılan kurslarda ek ders saat ücreti farklıdır.

Usta öğreticilik eğitimi iş pedagojisi kursu ile ilgili detaylı bilgiler, usta öğretici olmak için gerekli evraklar, eğitim sunuları ve deneme sınav soruları aşağıda verilmiştir.


Usta öğretici olmak için milli eğitim bakanlığı tarafından verilmekte olan kurslara katılmalı ve bu kursların akabinde açılan sınavda başarılı olmalısınız. Il/ilçe şube müdürleri, halk eğitimi merkezi müdür/müdür yardımcıları veya en az üç (3) yıl halk eğitimi merkezlerinde görev yapan öğretmenlerden olacak şekilde belirlenecektir. Usta öğretici olarak sertifika almanız için bu sınavdan en az 45 puan almanız gerekmektedir.

Akabinde usta öğretici belgesi yani usta öğretici sertifikası almaya hak kazanırsınız.


Bir önceki yazımızda usta öğreti̇ci̇ nasil olunur detaylı olarak anlattık. Kurs programının uygulanmasında eğitimciler aağıdaki öncelik sırasına göre görevlendirilirler: Kursu 25 ine yetişmeyen kurslar bir sonraki ayın başında açılabilecektir.

Kadrolu öğretmen, sözleşmeli öğretmen veya usta öğretici için ek ders toplam tutarını buradan hesaplayın.


Üç çeşi̇t puantaj dosyasi excel. Sözleşmeliler ve usta öğretici için haftalık saat sayılarını ayrı ayrı girerek hesaplayabilirsiniz. Usta öğretici başvuruları nasıl ve nereden yapılır?

Öğrenmeyi̇ öğrenme kurs programi i̇çi̇n usta öğreti̇ci̇ i̇lani.


Ayın 12 si itibarı ile kursları biten ve başka kursu bulunmayan usta öğretici yeni kurs başvurusunu önceden yapmalı yeni kursu en geç ayın 25 ine kadar açılmış olmalıdır. Her sene çok sayıda kişi usta öğretici olmak. Alanında ustalık belgesi sahibi olanlar mesleki eğitim merkezleri tarafından düzenlenen usta öğreticilik kursuna (40 saat) katılarak başarılı olmaları durumunda usta öğretici belgesi almaya hak kazanır.

Post a Comment for "Usta öğretici Kursu 2017"