Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Edebi Ve öğretici Metinler

Edebi Ve öğretici Metinler. Öğretici metinlerde ağırlıklı olarak açıklama ve tartışmacı anlatım türleri kullanılır. Edebi metinlerden faydalanılarak yapılacakları değişiklik gösterebilir.

İŞARET DİLİ BUSMEK Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat
İŞARET DİLİ BUSMEK Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat from busmek.bursa.bel.tr

Sizin aldığınız skor %%score%% en yüksek skor %%total%%. Öğretici edebi metinler türleri, özellikleri. 5.dil,gerceği değiştirerek yansıtan şiirsel işlevde kullanılır.

Sınıf olay ve çevresinde gelişen edebi metinler 2 testi:


Edebi metinler ile düz metinler arasındaki farklar anlatımlarına göre değişebilir. 7.) edebi metinler her okunduğunda farklı yorumlanır. Birisi kurgulanırken diğeri gerçeklere dayanır.

Bati etki̇si̇nde geli̇şen türk edebi̇yati.


Yazılış amacı okuyucuda güzellik ve estetik duygu oluşturmaktır. Göstermeye bağlı edebi metinler ise tiyatro genel başlığı altında toplanmaktadır. Anlatmaya bağlı edebî metinler, edebiyatımızda destan ile başlar.

Sınıf olay ve çevresinde gelişen edebi metinler 4 testi:


Öğretici metinler genel olarak beş alt başlığa ayrılabilir. 5.dil,gerceği değiştirerek yansıtan şiirsel işlevde kullanılır. Anlatmaya ve göstermeye bağlı metinlerin özellikleri.


Metinler sanatsal(edebi) ve öğretici metinler olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. 2.) edebi metinler bilgi vermez. • anlatıcı nesnel bir tutum izler.

Yazılma amaçları, gerçeklikle ilişkileri, metin türleri ve dilin kullanımı açısından gösterdikleri farklılıklarla birbirlerinden ayrışırlar.


Roman, öykü, deneme, şiir, tiyatro gibi birçok metin edebi metinlere en güncel örnekler olarak verilebilir. Daha çok betimleyici ve öyküleyici anlatım tercih edilir. Edebi eserlerden toplumsal yarar beklenmez.

Post a Comment for "Edebi Ve öğretici Metinler"