Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sanatsal Ve öğretici Metinler Arasındaki Farklar

Sanatsal Ve öğretici Metinler Arasındaki Farklar. Sanatsal metinlerde dil şiirsel işlevindedir, öğretici metinlerde dil göndergesel işlevindedir. Işte şair ve yazarlar bu etkiyi gerçekleştirmek için kelimeler üzerine yoğun ve derin anlamlar yükler, kimisi şekil açısından bunu yakalamak ister kimi de anlam açısından.

Öğretici Metinler1 YouTube
Öğretici Metinler1 YouTube from www.youtube.com

Sanat metinlerini diğer metinlerden, bilimsel ve öğretici metinlerden, ayıran önemli özellikleri şunlardır: Öğretici metinlerin hedefi bireyler bilgilendirmek; Sanat metinleriyle öğretici metinler arasındaki farklar.

Öğretici metinlerde dil göndergesel işlevde kullanılırken;


Sanat metinleriyle öğretici metinler arasındaki farklar şunlardır: Öğretici metinler okuyucuya vermek amacıyla yazılırken; Sanatsal metinlerde gerçeklik bir kurgu içerisinde anlatılır ya da tamamen hayal ürünü olaylar anlatılırken öğretici metinlerden anlatılanlar tamamen gerçektir.

İnsanların iç dünyasında zevk uyandırmak ve onları etkilemek için ortaya konulan edebi yazılardır.


Açıklayıcı, tamamlayıcı gibi anlatım türleri kullanılır. Öğretіcі metinler okuуuсuуa bilgi vеrmеk amacıyla yazılırkеn; Sanatsal (edebi) metinlerle öğretici metinler arasındaki farklar.

Sanatsal metinlerde dil sanatsal işlevde kullanılır.


Sanatsal metinlerde dil şiirsel işlevindedir, öğretici metinlerde dil göndergesel işlevindedir. Estetik zevk ve duygu vermek amacıyla yazılır. E) öğretici metinlerde bilgi vermek, sanatsal metinlerde ise sanat zevki uyandırmak amaçlanır.

Sanat metinleriyle öğretіcі metinler arasındaki farklar.


Sanatsal metinler okuyucuya estetik zevk vermek amacıyla yazılır. Sanatsal metinler okuyucuya estetik zevk vermek amacıyla yazılır. Öğretici metinler okuyucuya bilgi vermek amacıyla yazılırken;

C) sanatsal metinlerde daha çok, anlatım, öğretici metinlerde ise konu ön plandadır.


Öğretici metin ve sanatsal metin arasındaki fark : Öğretici metinlerin hedefi bireyler bilgilendirmek; Sanatsal metinler anlatmaya ve göstermeye.

Post a Comment for "Sanatsal Ve öğretici Metinler Arasındaki Farklar"