Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

öğretici Metinler Ile Ilgili Sorular

öğretici Metinler Ile Ilgili Sorular. A) öğretici metinlerde genel olarak günlük yaşantılar, tarihsel olaylar ve bilimsel gerçekler ele alınmıştır. A) anlatmaya bağlı metinler öğretici ve sanatsal metinler olarak gruplandırılır.

Mektup Türü 2 Adet Online Mini Test Çöz LYS Hazırlık
Mektup Türü 2 Adet Online Mini Test Çöz LYS Hazırlık from www.onlinetestler.com

Sınıf türk edebiyatı öğretici metinler 7 testi çöz: Öğretici metinlerle ilgili aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır? Bu, son bir yıl içinde okuduğum romanlar arasında etkisinden uzun süre kurtulamadığım bir çeviri roman.

Budalaname hakkında bilgi ders notları [ kasım 30, 2021 ].


Öğretici metinler ele aldığı konu ya göre çeşitli türlere ayrılır. Yazar, bu romanında öncekilerden farklı bir yol izlemiş. Kişisel hayatı konu alan metinler.

Öğretici metinler öğretici metinler, bilgi ve haber vermek, ikna etmek, kanıları değiştirmek, uyarmak, düşündürmek, yönlendirmek, tanıtmak gibi amaçlarla yazılan metinlerdir.


Söz sanatlarına, kelimelerin mecaz ve soyut anlamlarına pek yer verilmez. Toplum, kültür ve sanat hayatıyla ilgili düşüncelerin dile getirildiği, okuyucunun bu konularda bilgilendirilmeye çalışıldığı metinlerdir. Ihtiyacınız olan bilgilerin yanı sıra online edebiyat testleri ile siz değerli adayları sınava hazır hale getirmektir.

Bir kahramanın çevresinde gelişen bir.


A) anlatmaya bağlı metinler öğretici ve sanatsal metinler olarak gruplandırılır. Öğretici metinlerle ilgili aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır? Bu türlerin hepsinin konuyu ele alış biçimi ve üslubu farklılık gösterir.

Öğreti̇ci̇ meti̇nler açıklamak, bilgi vermek, öğretmek amacıyla yazılır.


B) amaç öğretmek ve bilgi vermek olduğu için söz sanatlarına, kelimelerin mecaz ve soyut anlamlarına pek yer verilmez. Cumhuriyet dönemi öğretici metinleri ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi söylenemez? Her ikisi de kavram ve soyutlamalar kullanarak ilke ve yasalara varmak isterler, genellemeler yaparlar.

Öğretici metinler ile ilgili öğrendiklerimizi çıkmış sorularla pekiştirelim.


Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir. Açıklamak, bilgi vermek, öğretmek amacıyla yazılır. Konuyla ilgili duygu ve düşünceler kısa ve kesin ifadelerle dile getirilir.

Post a Comment for "öğretici Metinler Ile Ilgili Sorular"