Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Usta öğretici Belgesi

Usta öğretici Belgesi. Usta öğretici belgesi alabilmek i̇çin öncelikli ustalık belgesi sahibi olunmalıdır. Formasyon belgesi ya da usta öğretici oryantasyon kurs bitirme belgesi (lütfen aslını da getirip teyit ediniz) 4.

Bayan kuaförü usta usta öğretici belgesi
Bayan kuaförü usta usta öğretici belgesi from www.ilanversen.com

Usta öğretici olmak isteyen adaylarda aranan genel şart “usta öğretici belgesi”dir. Güncellenen yeni yönetmeliğe göre ücretli usta öğretici görevlendirmesinde önemli değişiklikler yapılmıştır. Usta öğretici belgesi 3308 sayılı mesleki eğitim kanunu kapsamındaki meslek dallarında alınabilir.

Bu belgeyi alabilmeniz için hazırlanmış olan kurslar il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri aracılığı ile belirleniyor.


Usta öğretici belgesini alabilmek için bu sınavdan en az 45 puan almış olmak gerekir. Uzman i̇se alanında yüksek öğretim yapmış ve alanında en az 5 yıl başarılı bir. Usta öğretici başvurusu nasıl yapılır?

Yeterli sayıda başvuru (20 kişilik grup) oluştuğunda kurs açılır.


Yüksek lisans ya da formasyon alanlar 40 puan; Halk eğitim merkezi usta öğretici başvuruları ağustos ve eylül aylarında alınmaktadır. Usta öğretici belgesi 3308 sayılı mesleki eğitim kanunu kapsamındaki meslek dallarında alınabilir.

Usta öğretici belgesi ile çalışanlar 5 puan;


Usta öğretici maaşları saat başı ödeme yöntemine göre olmaktadır. Usta öğretici olmak isteyen adaylarda aranan genel şart “usta öğretici belgesi”dir. Usta öğretici kursu i̇çin mesleki eğitim merkezine başvuruda bulunmak i̇çin kullanılabilecek örnek başvuru formunu görüntüleyebilir ve i̇ndirebilirsiniz.

Usta öğreticiler aday çırak (çıraklığa başlama yaşının doldurmamış), çırak, kalfa ve mesleki teknik eğitim okul ve kurumlarındaki öğrenci veya kursiyerlerin eğitimlerinden sorumludur.


Tezli yüksek lisans 45 puan; Artık alanında eğitim durumu çok büyük önem kazanmıştır. Alanında ustalık belgesi sahipleri 40 saat süreli usta öğreticilik kursuna katılarak başarılı olmaları durumunda usta.

Usta öğretici oryantasyon belgesi, belge sahibinin mesleğini farklı kişilere öğretebileceğini gösteren belgedir.


Usta öğretici maaş hesaplama nasıl yapılır? Alanında ustalık belgesi sahibi olanlar mesleki eğitim merkezleri tarafından düzenlenen usta öğreticilik kursuna (40 saat) katılarak başarılı olmaları durumunda usta öğretici belgesi almaya hak kazanır. Madde (a) fırkasına göre ek2 formundaki puanlama kriterlerine göre düzenlenmiştir.

Post a Comment for "Usta öğretici Belgesi"